Tarina

Sisustusarkkitehti Milla Koivisto

Kuva: Laura Hyttinen

Hei! 

LempiTilan takana toimin minä, Milla Koivisto, sisustusarkkitehti ja kalustemuotoilija Tampereelta.

Valmistuin muotoilijaksi (sisustusarkkitehtuuri ja kalustemuotoilu) LAB Ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutista joulukuussa 2022.

Ennen sisustusarkkitehdiksi valmistumista ehdin työskentelemään opettajana seitsemän vuotta. Muutama vuosi sitten päätin kuitenkin viimein lähteä toteuttamaan pitkäaikaista haavettani sisustusarkkitehtuurin parissa. Haave oli syntynyt jo kuvataidelukioaikoina Tampereella, jolloin arkkitehtihaaveet konkretisoituivat sisustusarkkitehdin työnkuvaan.

Persoonana olen luova, avoin, iloinen ja energinen. Vapaa-ajalla nautin avantouinnista, luontoretkeilystä sekä liikkumisesta mm. akrojoogan parissa.

Tilat ovat aina kiehtoneet minua ja olen aistinut tilojen tunnelmaa ja estetiikkaa vahvasti.

Tilat ovat aina kiehtoneet minua ja olen aistinut tilojen tunnelmaa ja estetiikkaa vahvasti.

Myöhemmin kiinnostuin löytämään selityksiä tilojen kokemiseen fengshuin kautta ja päädyin opiskelemaan fengshui -konsultiksi. Fengshui on avannut näkemystä tilojen kokonaisvaltaisuudesta ja mm. energian vaikutuksesta tiloihin. Nykyään energioiden huomioiminen onkin luonnollinen osa työskentelyäni tilojen parissa. (Fengshuista voit lukea lisää täältä.)

 

Hyvinvointi on ollut kiinnostuksen kohteeni jo pitkään ja olen tutustunut aiheeseen monipuolisesti, mm. kirjallisuuden, erilaisten tapahtumien ja työpajojen myötä. Olenkin löytänyt vuosien varrella tärkeitä työkaluja oman hyvinvointini tukemiseen. Tilojen merkitys hyvinvointiin alkoi kiinnostamaan tutustumalla fengshuin oppeihin, myöhemmin fengshui -konsulttikoulutuksen sekä sittemmin sisustusarkkitehtuuri opintojen opinnäytetyöni myötä. Opinnäytetyössäni perehdyin tarkemmin tilojen vaikutukseen hyvinvoinnille sairaalaympäristössä. Opinnäytetyö toteutettiin toimeksiantona oikealle asiakkaalle. Työ on luettavissa täältä.

 

Sisustusarkkitehdin työssä minua kiehtoo luoda kokonaisuuksia, joista aistii asiakkaan näköisen ja toiveiden mukaisen tunnelman. Etuni suunnittelijana on herkkyyteni kuunnella ja tehdä havaintoja, sillä asiakkaan mieltymysten ja toiveiden löytäminen vaatii välillä hienovaraista tarkkuutta. Nautin siitä, että saan auttaa löytämään ja luomaan todeksi juuri asiakkaan näköisiä tilaunelmia.

Olen kasvanut yrittäjäperheessä ja saanut jo lapsuudessa vahvan periksiantamattoman otteen yrittäjyyteen. Työni opettajana on vahvistanut entisestään organisointitaitojani sekä työssä tarvittava projektinhallinta tuntuu luontaiselta järjestelmälliselle luonteelleni. Aiemmat työkokemukseni mm. myyntityöstä ovat opettaneet tärkeää ihmislähtöisyyttä ja asiakaspalvelua.

Tiesin jo opiskelemaan hakiessa, että yrittäjyys on todennäköisin tieni alalla, sillä minulla on vahva halu päästä luomaan ja toteuttamaan omannäköistä ja arvojeni mukaista yritystoimintaa.

Odotan innolla päästä suunnittelemaan ja luomaan todeksi juuri sinun näköisiä innostavia ja mielenkiintoisia tilahaaveita! 💖